Hur blir barn till? | Inte som alla andra

Inte som alla andra

Annons

Hur blir barn till?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KMMYKWOgjcY&index=5&list=LLg3HCMpxVSnhcxoINOCA8Xw[/youtube]

Jag förstår inte varför det här ämnet om “blommor och bin” måste tas upp så tidigt. Barn vet ju hur man gör barn långt innan de är födda i princip. Inte riktigt, men nästan.

Som när en annan var liten, då visste man ju knappt vad som finns inuti kroppen. Jag trodde på allvar att hjärta såg ut såhär ♥, ungefär och inte så som det gör i kroppen. 

Jag visste ingenting om hur barn blir till. Jag kände liksom inte att jag behövde veta det heller. Var liksom ingenting jag ens tänkte på. Jag visste bara att man får stor mage när man är gravid. Det var ungefär så långt jag sträckte mig inom det ämnet i stort sätt.

Nu för tiden vet ju barn allt om det där eller kanske inte allt, men mycket. Spana in klippet här ovanför, så ser du vad barn lär sig på bästa sändningstid idag. Helt sjukt också, men det görs ju en rolig grej av det hela. Hur blir barn till? – Bacillakuten i Barnkanalen.

Jag minns inte ens vid vilken ålder jag lärde mig hur barn blir till. Det måste ha varit i mellanstadiet tror jag, men inte alls säker på det där.

Nu för tiden får man det där berättat för sig i barnprogram på TV. Helt sjukt hur värden har blivit. Tycker du att världen har blivit bättre eller sämre mot hur den var förr?

Jag växte upp på 90-talet och då tror jag ta mig tusan inte att man fick lära sig sexualkunskap via barnprogram.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. jana

  Jag håller inte med. Jag tycker att det är jättebra att barn får lära sig sånt här så tidigt som möjligt. Kunskap är jätteviktigt. Barn är ju också generellt sett väldigt nyfikna och frågvisa av sig, och om de då ställer frågan “hur blir barn till?”, ska dom inte få ett riktigt svar på det då?

  För övrigt så stämmer inte det du skriver om att det är först på 2000-talet som barn får lära sig så tidigt om det här ämnet. Redan på 70-talet kom både barn- och ungdomsböcker om sex och samlevnad. Ja, bilderböcker om sex som riktar sig till barn från 3 år och uppåt.

  Och så vill jag bara lägga till ett förtydligande så att du inte missförstår mig: Det här är vad JAG tycker och jag respektar DINA åsikter även om de inte överensstämmer med mina.

  Här till exempel finns ett utdrag ur en sådan bilderbok: http://kulturarbete.blogspot.se/2008/04/proggiga-barnbcker-del-19-knullskola-fr.html

  1. mynameisjossan

   Hejsan.
   Du har rätt i det du säger, alla har rätt till egen egen åsikt. Det kanske finns vissa barn som vill veta och har frågor om hur det där går till, sedan finns det ju även barn som inte bryr sig om det där. Det finns säkert även barn som får ännu fler frågor efter de har sett det där programmet, då är det ju föräldrarna som får ställa upp med förklaringar eller om barnet inte förstod vad som menades i det där barnprogrammet.

   Om barn verkligen vill veta hur barn blir till, då är det ju okej om man berättar eller visar just det där klippet. Barnen förstår nog ändå mer än man tror, de kanske inte frågar men får reda på det via kompisar på dagis osv. På 70-talet ja. Det där var i och för sig före min tid. Jag har ju sett att det fanns böcker om det där väldigt tidigt, eftersom jag såg det i ett program som heter “historieätarna”.

   Egentligen tycker jag det är helt sjukt att barn egentligen ska veta hur barn blir till. Storken eller någonting sådant räcker gott och väl. Det är så jag ser på det hela. Din åsikt är inte heller fel, alla har rätt att tycka och tänka vad de själva vill. Vi lever i det fria landet Sverige, där alla har rätt till sin egen åsikt. Det är verkligen superbra. *SMILE*

   Den där boken verkar rolig faktiskt, spanade in länken. I dagens samhälle, då skulle man ju inte ens ta fram de där böckerna till sina barn och visa upp dessa. Nu pratar man inte om det på samma vis som då. Jag har fått för mig det, man får inte ens använda dessa vulgära ord som fitta och kuk. Folk som har kvar dessa böcker, tror du verkligen de låter sina barn eller barnbarn läsa dessa i dag?

 2. ♀ THE REVOLT ♀

  Aao okey, men känner du att det påverkar ditt liv jätte mkt?  alltså att det gör så att du inte kan leva fullt ut och skapa de kontakter du vill?
  Jag vill bara säga att jag inte publicerar kommentarer som inte har med inläggen att göra, så det är drf dina kommentarer inte syns. Så du vet bara och inte undrar varför de inte kmr upp 🙂

  1. mynameisjossan

   Nej, det känner jag väl inte direkt. Jag är så van, att det inte är något jag tänker på hela tiden eller känner att det är en belastning i livet. Jag tycker inte om att skapa nya kontakter med folk irl. Det går lättare via nätet, eftersom jag då kan skriva. Det gör inget att du inte publicerar mina inlägg, det går bra i alla fall

 3. THE REVOLT

  Jag vet inte riktigt gom jag tkr det är positivt eller negativt. Kunskap är alltid bra, men känns lite väl mkt att barn ska lära sig det så tidigt. Det är ingen nödvändig kunskap, så kan tycka att det kan vänta :0

  Svar: jaha okey, det är synd.

  1. mynameisjossan

   Jag håller med det är synd, eftersom jag inte vet om folk skämtar med mig eller menar allvar. Kan inte ens läsa ironi sådär heller irl

Annons
stats